Avantaje si dezavantaje internet

Internetul are un loc important in prezent in viata de fiecare zi a populatiei. Potrivit unei studii din 2008, realizat de catre fundatia ECDL, aproximativ 83% din populatie nu avea acces si nu folosea internetul. In anul 2007 in Romania dintr-o populatie de 22.27 milioane de persoane, doar 1.769.300 de persoane aveau conexiune la internet. Intre anii 2007-2011 numarul conexiunilor a crescut atat in Romania cat si pe teritoriul intregii Uniuni Europene. La noi pondera a crescut de la 22% la 47% , iar in prezent in mediul urban internetul este folosit de catre 64 % din locuitori, dintre care 71.5 % acceseaza zilnic reteaua. Internetul ca orice din lume, are atat avantaje cat si dezavantaje, despre care puteti citi mai jos.

Avantaje

  • Datorita motorului de cautare, precum Google, puteti face rost de informatiile dorite intr-un timp foarte scurt.
  • Retelele de socializare sunt de un adevarat ajutor pentru a cunoste noi persoane, de a tine legatura cu prieteni sau familie.
  • Datorita magazinelor online, puteti face rost de haine, masini, obiecte electronice si electrocasnice intr-un timp relativ scurt. Aici puteti gasi de asemenea si o varietate mare de oferte, ceea ce ofera ocazia de a economisi timp si de a gasi modelul perfect.
  • Puteti gasi o gama diversa de informatii si in legatura cu simptomele unei boli sau alergii, alaturi de care si remedii naturale, care va pot ajuta in insanatosire sau in gasirea unei solutii la o problema.

Dezavantaje

  • Daca nu folositi un Control Parental, copii pot accesa pagini cu continut pentru adulti.
  • In cazurile in care nu folositi internetul in modul corect, exista posibilitatea sa fiti insultat sau sa va fure datele. Puneti un accent mare mereu pe siguranta.
  • Datorita achizitionarilor online, exista posibilitatea de a va intalni cu infractori, care doresc sa va fure datele sau bani. Puneti un accent mare pe siguranta, mai ales cand platiti cu card.
  • Informatiile de pe internet nu sunt mereu sigure, astfel daca aveti orice boala sau nelamurire, adresati-va unui specialist si nu va tratati pe baza celor scrise pe internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>